2 ting at vide, før du køber specialty coffee hos os.
Vi sælger ikke friskristede kaffebønner...
Friskristede kaffebønner er noget plat.
Friskristede kaffebønner der er fulde af kuldioxid:
er noget plat.
At brygge en kaffe, der lige er blevet ristet, ødelægger hele oplevelsen.
Spild ikke dine penge på Specialty Coffee, hvis du ikke vil tilberede den ordentligt.
Hvis du eksempelvis er en stor fan af stempelkandekaffe eller pour-over kaffe, vil du med helt friskristet kaffe, opleve at kaffen “skummer op”.
Kaffen skummer så meget op, at du ikke kan påfylde den ønskede mængde vand på den ønskede tid, hvilket vil medføre overekstraktion.
Og hvis du tænker: “Nå, men jeg er mere en espresso drikker”.
Det samme er gældende for espresso. Med friskristede bønner, vil kaffen i portafilteret også “skumme op” og nærmest se ud som om den koger.
Og hvad er virkeligt lækkert ved en espresso?
Selvfølgelig cremaen.
Ja men, den vil du ikke få. Du opnår ikke den ønskede “rottehale” som langsomt og tyktflydende kommer ud af filteret og giver en super lækker crema.
Når kaffen ristes, udvikles der en masse smagsnuancer og aromaer, men de har brug for tid til at udvikle sig. Vil du have en langt mere lækker, afbalanceret og fyldig kop kaffe? Vent nogle dage efter ristningen, indtil disse smagsstoffer udvikler sig fuldstændigt.
Hvor frisk skal kaffen så være?
The Sweet Spot er generelt 5-10 dage efter ristning. Alt afhænger af bønnen: Nogle bønner har brug for lidt længere hvile end andre.